Монтират нови указателни табели в Момчилград

34 туристически указателни табели ще напътстват туристи и гости на Момчилград към местните културно-исторически и природни забележителности, съобщиха от общинска администрация. Новите пътепоказатели са финансирани изцяло от община Момчилград за улеснение на посетителите. В тях са включени общо 20 туристически обекта.

До седмици пък ще започне монтирането на информационни билбордове на възлови места в центъра на Момчилград, както и на входа на светилището на Орфей при село Татул. Двустранна карта ще изобразява географското разположение на общината и ще описва подробно туристически обекти, културно-исторически и природни забележителности.

Посетителите на местността „Дамбалъ” и религиозния комплекс „Елмалъ баба текке” край село Биволяне ще се запознаят с историята им чрез информационни табели. Такива ще бъдат поставени и пред всички хотели в общината.  

С нови указателни знаци ще се улесни 3-километровия туристически маршрут към Дамбалъ и Харман кая, намиращо се в района на село Долна Чобанка.

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019