Кметът на Момчилград направи проверка на училища преди началото на учебната година

Кметът на Момчилград Акиф Акиф и заместниците му Ерол Мехмед и инж. Мехмед Мехмед посетиха училищата в града броени седмици преди началото на новата учебна година. От местната власт направиха оглед на състоянието на дворовете, училищните сгради и класните стаи, за да се уверят, че са взети всички мерки за безопасност на учениците по време на лятната им ваканция. Изненадващата сутрешна обиколка на градоначалника започна с проверка в гимназията по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски”.  По-късно се срещна с директорите на СОУ „Н. Й. Вапцаров”, ОУ „Петър Берон” и гимназията по туризъм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Забеляза се трескава подготовка в училищата за 15 септември. Бригади, сформирани от община Момчилград съдействаха за почистване на дворове на училища, освежаваха и боядисваха стаи. Градоначалникът изиска рязко ускоряване на темповете на работа до началото на предстоящата учебна година.

Директорите го увериха, че училищата ще посрещнат учениците си изцяло освежени. До десетина дни предстои нова инспекция от страна на общинска администрация за състоянието им. Акиф Акиф заяви, че всички директори ще получават неговата подкрепа при изготвянето на проекти за стабилизиране на училищата.

„Искаме да запазим стабилността на общинската образователна инфраструктура, за да можем да осигурим най-добрите условия за учениците в община Момчилград. Работата ни се крепи от строги правила и изисквания и мисля, че резултатите вече са налице. Надявам се, че директорите ще ускорят темповете на работа и училищата ще бъдат готови за първия учебен ден”, каза кметът Акиф Акиф.

През следващите дни проверките на община Момчилград ще продължат в детски градини и училища в останалите населени места, като посещения са предвидени за следващата седмица. 

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019