Хиляда мюсюлмани и християни седнаха на обща трапеза в Момчилград

Голям ифтар събра мюсюлмани и християни на обща трапеза в Момчилград. Благотворителната вечеря се състоя броени часове преди Нощта Кадир по случай Рамазан Байрам. Организатори бяха собственикът на „Търговска банка Д” Фуат Гювен, Сдружението на момчилградчаните в Бурса и община Момчилград.

В централния площад на града бяха дошли близо 1 000 мюсюлмани и християни, сред които много гости на града. Те бяха очаровани от невероятните изпълнения и танци на момчилградската група „Зейбеклер”.

„От две години насам нашите братя и сестри, християни и мюсюлмани, по време на религиозните празници всяка вечер делят обща софра. Българското общество, независимо от етнос и религия, трябва още повече да се сближи и опознае. Тази вечер момчилградчани, тук в центъра на града, за пореден път доказват, че всемирното братство и добросъседството им ще продължи да съществува векове наред”, заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф.

Той припомни, че Нощта Кадир е свята нощ за опрощаване на греховете, както и обединява и отваря широко врати към всеки земен жител.

Градоначалникът изказа специални благодарности на собственика на „Търговска банка Д” Фуат Гювен, председателя на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, както и на местни бизнесмени, оказали финансова помощ за организирането на благотворителната вечеря.

За ифтара пристигнаха Гюрлер Гюрсой, представител на Генерално консулство на Турция в Пловдив, народните представители Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, зам.-областните управители Муса Юсуф и Назми Мюмюн, бившият депутат Ахмед Юсеин, както и общински кметове и председатели на местни парламенти от областта.  

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019