Момчилград благоустроява двора на болницата и изгражда нови площадки в три забавачки

С нови съоръжения за игра и площадки ще се сдобият три детски заведения в Момчилград и в селата Равен и Нановица. Средствата са осигурени по националната кампания на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда 2014“. Проектните предложения са изготвени от Община Момчилград и детските градини.

В село Равен са си поставили за цел почистване, озеленяване и облагородяване на местната градина. От ръководството й смятат, че проектът ще допринесе за изграждане на екологична култура и опазване на околната среда.  Детски кът, почистване, озеленяване и облагородяване на двора на в ЦДГ „Пролет“ е целта в Нановица. От ЦДГ "Щастливо детство" в Момчилград очакват реализацията на проекта да допринесе за приобщаване на децата към идеята за почистване и опазване на природата и затвърждаване на знанията им за разделното събиране на отпадъците.

По кампанията на МОСВ ще бъде благоустроен дворът на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“, като там ще бъде изграден специален кът за отдих на открито с беседка. Предвидено е още затревяване и засаждане на дръвчета, храсти и рози. Стойността на проекта е 8 364 лв.

Резултатът, който преследва кампанията „За чиста околна среда 2014 “ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. Идеята е да се повиши екологичното самосъзнание, да се формират позитивна нагласа към природата и да се затвърди желанието за опазване на околната среда.

Припомняме, че със собствени приходи Община Момчилград изгражда още девет детски площадки в селата Чуково, Постник, Птичар, Загорско, Лале, Синделци, Джелепско, Чайка и Неофит Бозвелиево.

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019