Общински коли извозват умрели животни до сборния пункт в Момчилград

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф посети най-засегнатите села, в които има регистрирани случаи на болестта „син език“ по животните. Стопаните изразиха своите опасения от нови зарази, тъй като мъртвите животни се държат с дни в оборите до пристигането на кола на екарисаж.

По разпореждане на Акиф Акиф е осигурен безплатен транспорт за събирането и извозването на умрели от „син език“ животни на територията на общината до сборния пункт в Момчилград. Оттам труповете се предават на екарисажна кола, която пристига три пъти седмично – понеделник, сряда и петък.

Градоначалникът увери, че кметовете на засегнатите села ще окажат максимално съдействие на стопаните и ветеринарните лекари при прилагане на мерки за ограничаване на болестта.

Засега единствените мерки срещу болестта са принудително умъртвяване на доказано болните животни и дезинфекцията на фермите и оборите. Апелът на местната епизоотична комисия към стопаните на заразените животни е незабавно да се обърнат към ветеринарни специалисти. Огнища на болестта „син език“ са регистрирани почти във всички населени места на община Момчилград.

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019