ВиК-Кърджали: Водата в Момчилград и още в три села не е годна за пиене

Водата във водопроводната мрежа на Кърджали, Момчилград и 35 села от региона продължава да бъде негодна за пиене и готвене.
На изход от пречиствателната станция за питейна вода „Енчец" няма отклонения от показателите на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. „В и К" ООД Кърджали все още не може да да гарантира трайни резултати, поради променливите стойности на показателя мътност на входната вода от яз. „Боровица".
Дружеството вече извършва измервания и наблюдение на пунктове от водопроводната мрежа на населените места. След изчистване на водопроводната мрежа и постигане на трайни резултати без отклонения на показателите на питейната вода в нея в продължение на минимум три дни дружеството ще уведоми РЗИ за извършване на замервания и издаване на разрешение за ползването и за пиене и готвене.
Молим гражданите да проявят разбиране с оглед на създалата се извънредна ситуация и предупреждаваме, че питейната вода до второ съобщение може да се използва само за битови нужди – миене, къпане, пране и други, но не и за пиене и готвене.
Всички отговорни длъжностни лица на дружеството са мобилизирани, организирани и инструктирани за изпълнение на задачите в създалата се извънредна обстановка.
Извиняваме се на своите клиенти за причинените им неудобства и благодарим за разбирането им.
Управител:
/инж. К. Василева/

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019