Стотици празнуваха Петата международна среща на момчилградчани под проливен дъжд

Петата международна среща на момчилградчани събра стотици гости и жители на общината на 2 август вечерта. За празника на града пристигнаха момчилградчани от различни краища на страната, както и от Холандия, Белгия, Турция, САЩ, Германия. Големият празник беше организиран от Община Момчилград. Той се състои за пета поредна година под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми“.

Гости на празника бяха Председателят на ДПС и ПГ на ДПС Лютви Местан, евродепутатът Неджми Али, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, народният представител Ердинч Хайрула, зам.-областният управител Муса Юсуф, зам.-кметът на Голяма община Бурса Абдуллах Карадаъ, кметовете на общините Кърджали и Джебел, инж. Хасан Азис и Бахри Юмер, Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, изпълнителният директор на сдружение "Толерантност" Айхан Етем, председателят на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, представители на изселнически организации и на побратимените общини.
Международната среща започна с изпълненията на самодеен танцов състав при НЧ "Родопски фар", гр. Кърджали. На сцената пяха още дамите от Музикалния хор към община Нилюфер, гр. Бурса. 

Поради дъждовното време концертът на попфолк изпълнителката Джена се проведе в залата на читалище "Нов живот" в присъствието на рекорден брой жители и гости на града. 

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019