Европейски вицешампион спечели коча на борбите в Момчилград

Европейският вицешампион по свободна борба Димитър Кумчев пребори всички пехливани и спечели голямата награда - 60-килограмов коч на традиционния турнир по борба по случай Петата международна среща на момчилградчани. Във финалната схватка той победи с туш Иван Деливерски, който също е част от националния ни тим по борба. На трето и четвърто място завършиха, съответно Мирослав Гешев и Асен Табаков. 

Димитър Кумчев получи своята награда от кмета на община Момчилград Акиф Акиф. "Благодаря на всички участници за добрата атмосфера и оспорваните двубои на тепиха в градския парк. Следващата година се надявам турнира да обхване още повече състезатели. От наша страна със сигурност ще има нови изненади", обеща градоначалникът. 

Подгласниците на шампиона бяха наградени от народния представител Ердинч Хайрула и зам.-кмета на Голяма община Бурса Абдуллах Карадаъ.

Тази година в пехливанските борби в Момчилград участваха близо 100 състезатели в седем категории и представители от школите по борба в Стремци, Джебел, Кърджали, Хасково, Пловдив, Асеновград и Казанлък.

С най-много призови места се отличи отборът на СК "Крепост"/Стремци/. Домакините от "Родопи" пък грабнаха шампионските отличия в две категории. 

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019