„Една кауза – стабилни болница” събра много доброволци на концерт в Кърджали

Благотворителен концерт в подкрепа на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев” събра много доброволци от Момчилград и областта  в Кърджали. Събитието се проведе в Дома на Културата със специалното участие на Дамски хор към община Нилюфер, гр. Бурса, Р Турция. Гости на двучасовата програма бяха зам.-областният управител Муса Юсуф, народните представители Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, кметовете на общините Момчилград и Кърджали, Акиф Акиф и инж. Хасан Азис, Председателят на Общинския съвет в Момчилград инж. Сунай Хасан, зам.-кметовете на Кърджали Мухаррем Мухаррем и Юсеин Ахмед, Председателят на Сдружението на момчилградчаните Хасан Йозтюрк. Концертът протече под мотото „Една кауза – стабилна болница”, а събраните средства бяха дарени на здравното заведение в Момчилград.

„Няма как да скрия радостта си от присъствието ви. Искрено Ви благодаря от името на общинска администрация-Момчилград и лично от мое име за огромния кураж, който ни давате. Заслугата за новия облик на болницата ни е на всички Вас, доброжелатели от страната и чужбина, които се включихте в тези благотворителни кампании”, заяви в словото си кметът Акиф Акиф.

„Бих искал да изразя своите благодарности към побратимената ни Голяма община Бурса и лично на кмета Реджеп Алтепе, както и към Сдружението на момчилградчаните, начело с председателя му Хасан Йозтюрк и цялото ръководство. Няма как да пропусна и голямата заслуга на Дамския хор към Община Нилюфер за съпричастността им към нашата кауза”, каза още той.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис посочи, че всяка подобна инициатива с благотворителен характер трябва да се насърчава и пожела успех на организаторите.

След изпълненията на гостите ръководителят на Дамския хор д-р Айсел Гюрел получи от Акиф Акиф Акиф  почетен плакет и картина от минерали, нарисувана от Петър Запрянов.

„Момчилград и Кърджали са прекрасни градове с красива и чиста природа. Надявам се, че ще имаме възможност да се съберем отново с нови инициативи. Нашите концерти са предимно с благотворителна цел за хора с най-различни болести. Ще чакаме хубави новини от региона ви, в което не се съмнявам”, пожела д-р Айсел Гюрел. 

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019