Филтър
 • Покана за извънредна сесия на 1 юли

  ПОКАНА

                

              Общински съвет – Момчилград свиква на извънредно заседание:

              На  01. 07. 2014 г. /вторник/ от 12. 00 часа в залата на КНСБ, находяща се на ул. „26-ти  декември” №2, заседание на ОбС – Момчилград при следния   проекто

                  

  ДНЕВЕН РЕД:

   

                 1. Съгласуване на ПУП-ПЦ за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места – фаза окончателен проект за обект: „Междусистемна газова връзка Гърция - България”, включващ ПП на трасето на газопровода и неговите технологични площадки през землищата на с. Балабаново, с. Върхари, с. Седлари, с.Садовица, с. Загорско и с. Птичар от общ. Момчилград.

                 2. Други.

                 3. Питания.

  С уважение,

   

  инж. Сунай Хасан               /П/

  Председател на ОбС

 • Шест училища в община Момчилград остават средищни

  Местният парламент ще предложи на Министерството на образованието и науката да запази средищните училища в Момчилград за предстоящата учебна година. В настоящия списък няма никаква промяна от миналата 2013/2014 г. Средищните учебни заведения са шест – СОУ "Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Петър Берон“ в общинския център, както и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Звездел, ОУ „Васил Левски“ в с. Равен, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Нановица и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Груево.

  Както е известно, на средищните училища се предоставят допълнителни средства за осигуряване на целодневна организация на учебния ден и за столово хранене на пътуващи ученици от I до VIII клас.

  Статутът на средищно училище дава възможност за кандидатстване по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

  Зам.-кметът по образованието Ерол Мехмед заяви, че запазването на статута на училищата като средищни ще окаже благоприятно въздействие за запазването на училищната мрежа в Момчилград. По думите му общината прави всичко възможно, за да осигури добри условия за обучение, въпреки демографския срив в региона.

  Председателят на Общинския съвет инж. Сунай Хасан пък отправи апел към директорите на училищата да задържат интереса на младите хора в община Момчилград за предстоящата учебна година. 

 • „Бовлад” ще извърши пръскане срещу комари

  На 01 юли /вторник/ 2014 г., фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Биотек” на територията на гр. Момчилград от 22:00 часа до полунощ. От фирмата съветват гражданите по това време да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си. 

  Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните.

  Препаратът срещу насекоми е аерозолен и ще се разнесе до половин час след пръскането.

                                                                                                                                   Община Момчилград

 • Граждани и фирми се включиха в дарителската акция за Добрич

  Граждани и фирми се включиха в акцията за събиране на дарения в помощ на пострадалите от обилните наводнения в Добрич. Доброволческият пункт в Момчилград събра най-необходимите на първо време материали и вещи – пакетирани храни, перилни и почистващи препарати, одеяла, завивки. Сред даренията са и така необходимите за пострадалите дрехи и гумени ботуши, предоставени от община Момчилград.

  От куриерска фирма "Еконт" пък осигуриха транспорт за превозване на събраните дарения до зоналния склад за бедствия и аварии на БЧК  в добричкото село Победа.

  Организаторите от фейсбук групата „Заедно за един по-красив Момчилград“ изказаха искрени благодарности на всички доброволци, включили се в инициативата.

 • Момчилград с Общински план за развитие до 2020 година

  Общинските съветници в Момчилград приеха единодушно Общинския план за развитие за периода 2014-2020 година. Приетият документ е от особено значение за устойчиво интегрирано развитие на местно ниво, тъй като ще бъде основата за привличане на европейски фондове в община Момчилград през следващия програмен период.

  От доклада на общинска администрация, внесен в местния парламент става ясно, че през следващия програмен период община Момчилград ще продължи да се развива като жизнеспособна териториална общност, с ясни перспективи за развитие.

  Създаването на условия за устойчив и приобщаващ растеж на местната икономика чрез съхранение на човешкия капитал, подобряване условията за развитие на бизнеса, развитие на печеливш туризъм като икономически диверсификатор, се очертават основните приоритети пред местната власт.

  Председателят на местния парламент инж. Сунай Хасан отбеляза, че Общинският план за развитие остава открит за включване на нови идейни проекти освен вече предвидените за финансиране по европейските фондове.

  Визията за развитие на община Момчилград бе приета след спечелен проект на местната власт за „Подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики чрез въвеждане на механизми за мониторинг, контрол и оценка в община Момчилград”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”.

  Преди одобряването на доклада от общинския съвет бяха проведени дискусионен форум и кръгла маса пред местната общност относно силните и слабите страни, проблемите и възможностите за развитие на общината за следващия програмен период. 

 • 11 хиляди нови цветя засети в Момчилград

  11 хиляди нови цветя са засадени в градския парк на Момчилград през месец юни. Мащабната акция обхваща всички градски зелени площи. Гости и жители на общинския център не крият задоволството си от новата растителност, сред която са тагетис, далия, газания, салвия, бегония, петуния и хризантеми. Твърдят, че разновидните цветя придават съвсем нов облик на градския парк, който отскоро радва своите посетители и с безплатен безжичен интернет.

  Градските зелени алеи, стопанисвани от община Момчилград, са близо 35 декара. За поддържането им са назначени общи работници, част от които чрез местната дирекция „Бюро по труда“ по Националната програма „Подкрепа към заетост“. 

  Безстопанствените животни засега се оказват единственият проблем пред местната власт при поддържането на алеите. От ръководството й твърдо заявиха, че недобросъвестните стопани, оставили животните си без надзор, ще отнесат солидни глоби. 

 • Момчилград помага на пострадалите от наводненията в Добрич

  Доброволчески пункт за събиране на дарения в помощ на пострадалите от обилните наводнения в Добрич се открива в Момчилград. Инициативата се организира във фейсбук групата „За един по-красив Момчилград“. Пунктът ще бъде открит на 25 юни/сряда/ от 18.00 часа пред бившата сграда на данъчна служба, на ул. „Момчил войвода“. Община Момчилград се нае да осигури транспорт за извозването на събраните вещи и материали.

  „Момчилградчани винаги сме доказвали, че имаме огромни сърца, изпълнени с любов и милосърдие. Нека го покажем и подадем ръка на бедстващите хора. Когато посеем зрънце доброта в живота ни, след това поникват хиляди зрънца“, пише на стената на групата нейният създател Гюлшен Ахмедова.

  Ахмедова, която е директор на местната дирекция „Бюро по труда“, вече е разговаряла с представителите на кризисния щаб в Добрич. Оттам са заявили, че имат огромна нужда от хигиенни и почистващи препарати, одеяла, дрехи, храна, лопати, гумени ботуши и кофи.

  Кметът на Момчилград Акиф Акиф изказа искрени съболезнования и съчувствие от свое име и от името на всички момчилградчани на семействата и близките на загиналите във водния ад. Днешният ден е обявен за траурен след трагедията, сполетяла Варна и Добрич. 

 • Временно се затваря ул. "Момчил войвода"

      Уважаеми съграждани, 

       Във връзка с реализиране на обект „Реконструкция, модернизация и доизграждане на ВиК мрежата гр.Момчилград” преместваемите маси за търговия, разположени по ул.”Кирил и Методий”, ул.”Пролет” и ул.”Пазарска” гр.Момчилград, където е организиран пазар за продажба на промишлени стоки, плодове и зеленчуци, временно ще бъдат преместени на Централен градски площад и ул. ”Момчил войвода” до приключването на строително-монтажните дейности.

      Поради тази причина, всеки вторничен ден от 6.30 ч. до 15.00 часа, ул.”Момчил войвода”, от пресечката на ЖСЩ „Момчил войвода” до читалище "Нов живот", се затваря за движение съгласно изработен и съгласуван проект за временна организация и безопасност на движението. 

      Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбирането!

   

  Общинска администрация-Момчилград

 • „Татулски вечери“, огнено шоу и хартиени фенери в „Нощта на Орфей“

  Музикалният фестивал „Нощта на Орфей“  събра стотици жители и гости на Момчилград, дошли да се докоснат до магията на тракийското светилище край село Татул. Изпълненията на великия композитор Стефан Диомов и формацията му „Петте сезона“ забавляваха деца и възрастни с популярни български парчета. От сцената звучаха народни песни, като самият Диомов поведе дълго хоро на сцената под тракийското светилище.

  „Бургаските вечери са красиви и незабравими, но също толкова впечатляващи са и татулските вечери“, каза известният бургаски композитор. Той е за първи път в Момчилград. Впечатлен е от подредеността и уюта на града, както и от топлото посрещане и положителната енергия на местните хора. 

  „Едно невероятно и неповторимо изживяване. С всяка изминала година „Нощта на Орфей става все по-интересна - вино, музика, танци, хора и много настроение и емоции“, отбеляза един от редовните гости на музикалния фестивал Сабиха Местан, зам.-директор на ДКТ „Димитър Димов“.

  „Независимо от притесненията ни за дъждовно време съм Ви изключително благодарен, че уважихте нашият празник. Най-хубавото от всичко е, че „Нощта на Орфей“ си има своя собствена публика. В сравнение с много културно-исторически паметници в България Татул е един от най-добре проучените и социализирани археологически обекти, който допринася както за развитието на туризма, така и за обогатяването на културния живот на община Момчилград“, заяви в приветственото си слово зам.-кметът Ерол Мехмед.

  Той награди велосипедистите, изминали първи традиционната по туристическия маршрут от Момчилград до Татул. Първо място зае Владислав Маринов. Ученикът беше награден с велосипед. Подгласниците на победителя получиха парични награди.

  Празничната нощ бе съпътствана от уникално огнено шоу на група „Дивинитас“. Талантливата солистка на вокален състав „Златна ябълка“ Микаела Чаушева изпълни песента „Нашата мила родна страна“. Ансамбли от Кърджали се включиха с народни песни и танци. Фестивалът приключи с пускането на огнени фенери над тракийското светилище, а програмата бе закрита със заря.

  Вижте още снимки и видео от "Нощта на Орфей" на официалната фейсбук страница на община Момчилград

 • Покана за сесия на общински съвет на 26 юни

  П О К А Н А   №6

  20. 06.  2014 г.

   

              На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация 

  СВИКВАМ:

   

           На  26. 06. 2014 г. /четвъртък/ от 10. 00 часа в залата на КНСБ, находяща се на ул. „26-ти  декември” №2, заседание на ОбС – Момчилград при следния   проекто

                 

  ДНЕВЕН РЕД:

   

                 1. Даване съгласие по постъпила молба от Тюркян Шабан от с. Звездел, общ. Момчилград за внасяне на предложение в МС за отпускане на персонална пенсия по реда на чл. 7, ал. 2, т. 1 от Наредба за пенсиите и осигурителен стаж. 

                 2. Определяне на средищни училища от община Момчилград през учебната 2014/2015 година.

                 3. Избор на комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели при Районен съд – Момчилград.

                 4. Съгласуване на ПУП-ПЦ за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места – фаза окончателен проект за обект: „Междусистемна газова връзка Гърция - България”, включващ ПП на трасето на газопровода и неговите технологични площадки през землищата на с. Балабаново, с. Върхари, с. Седлари, с.Садовица, с. Загорско и с. Птичар от общ. Момчилград.

                 5. Предложение за предоставяне на ЗЗ по реда на §27, ал. 1 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ и във връзка с чл. 19, ал. 5 и ал. 4, т. 1 от ЗСПЗЗ с признато право на възстановяване в стари реални съществуващи или възстановими граници с решение по чл. 18ж, ал. 1 от ОСЗ.

                 6. Актуализиране на Програма за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград за 2014 г.

                 7. Изменения и допълнения на Наредбата за определянето на местните такси и цени на територията на община Момчилград.

                 8. Изменения и допълнения на Наредбата за определянето на размера на  местните данъци на територията на община Момчилград.

                 9. Отмяна на Наредбата за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по отдаване под наем и разпореждане с общинска собственост в община Момчилград. Приемане на нова Наредба за реда и условията за провеждане на търгове и за сключване на сделки по отдаване под наем конкурси и разпореждане с общинска собственост.

                 10.Приемане на План за развитие на община Момчилград за периода 2014-2020 г.

                 11.Прекратяване на Договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Сметосъбиране и ссметоизвозване, третиране на твърди битови отхадъци и експлоатация на депо за твърди битови отпадъци, поддържане на зелените площи в междублоковите пространства в община Момчилград”.

                 12. Други.

                 13. Питания.

  С уважение,

   

  инж. Сунай Хасан               /П/

  Председател на ОбС

   

  ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

  НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

   

  23. 06. 2014 г. – Понеделник

  14. 30 часа по т. 2, 9, 10 и т. 11 от Проекто - дневния ред

  1.ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности,  вероизповедания,  наименование на обекти с местно значение и туризъм

  16. 30 ч. по т. 7, 9, 10 и т. 11  от Проекто – дневния ред

  2.ПК по Бюджет, финанси и икономика

   

                                                            24. 06. 2014 г. – Вторник

  13. 30 часа по т. 4, 5, 6, 9, 10  и т. 11 от Проекто - дневния ред

  1.ПК по Селско стопанство, гори, води и екология

  15. 00 часа по т.1, 9, 10 и т. 11 от Проекто - дневния ред

  2.ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето

  16. 00 часа по т.4, 8, 9, 10 и т. 11  от Проекто - дневния ред

  3.ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

   

     25. 06. 2014 г. - Сряда

  16. 00 часа по т. 9, 10 и т. 11 от Проекто - дневния ред

  1.ПК по Транспорт, промишленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

  16. 30 часа по т. 3, 7,  8,  9, 10  и  т. 11  Проекто - дневния ред

  2.ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

   

  Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград или в стая №5 !

 • Ученици и учители мериха сили за най-точен мерник в турнир по стрелба

  28 ученици и преподаватели от местните училища мериха сили на първото в Момчилград състезание по стрелба с малокалибрен пистолет. Проявата е по повод наближаващия Професионален празник на МВР - 5 юли.

  Джанан Муса от Професионална гимназия по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски“ завърши на първо място в индивидуалното класиране при момичетата. Деветокласникът Синан Али от СОУ „Н. Й. Вапцаров“ пък пребори конкуренцията при момчетата.

  В отборното класиране първите три места заеха ПГТХВП „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГМЛП „Васил Левски“ и СОУ „Н.Й. Вапцаров“.

  В индивидуалната надпревара сред учителите с най-точен мерник се отличи Сабит Топчански. За победителите бяха осигурени грамоти и награди от община Момчилград.

  Ангел Филипов, инспектор от „Детска педагогическа стая“ сподели своето задоволство от изключително големия интерес към състезанието и изрази надежда, че ще се превърне в традиция за момчилградчани. Той отправи специални благодарности към община Момчилград и ГПУ-Момчилград за съдействието им за осъществяването на турнира.

 • Нови 2 улици в Момчилград изцяло асфалтирани

  Нови две улици са асфалтирани в Момчилград в изпълнение на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Както е известно, община Момчилград е с одобрен проект за рехабилитация на улици, разкопани заради Водния цикъл. Местната власт предприе този ход, тъй като за общините, изпълняващи проекти за Воден цикъл, от оперативна програма „Околна среда“ са предвидени средства за частично възстановяване на уличната и тротоарната настилка, където е прекарана канализация.

  Новоасфалтираните улици са „Сан Стефано“ и „Хаджи Димитър“, а преди тях – „Шипка“ и „26 декември“. От днес започна полагането на нова настилка на ул. „Войнишка“/срещу СОУ „Н. Й. Вапцаров“/. Изпълнителите на заданието съобщиха, че рехабилитацията на улицата ще приключи  до края на седмицата.

  През месец юли предстои асфалтирането на двете главни улици „Маказа“ и „Гюмюрджинска“. Поради смяна на водопровод асфалтирането на „Гюмюрджинска“ ще се извърши на два етапа – от кръговото движение/откъм Кърджали/ до района на „Български пощи“ ЕАД, а останалата част след празничните дни по повод Международната среща на момчилградчани на 2 август.

  Припомняме, че кметът Акиф Акиф заяви, че амбицията на местната власт е да посрещне гостите си на традиционната международна среща през август с изцяло асфалтирани улици.

  От общинската администрация препоръчват на хората да не паркират автомобили на уличните платна, там където се полага асфалт, за да не се затрудни или забави работата. Те ще бъдат уведомявани за графика на работа на строителите.

 • Търсим да назначим електротехник

  Община Момчилград търси да назначи „ТЕХНИК, ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СИСТЕМИ/ЕЛЕКТРОТЕХНИК/”. Изисквания към кандидатите:

  ·         Образование средно специално- електротехническа специалност

  ·         Документ за правоспособност по специалността

  ·         Професионален опит – 2 г. стаж по специалността

  Документи за участие се приемат в деловодство на община Момчилград.

  Телефон за връзка: 0887 584771

 • "Родопи" завърши на четвърто място на държавното първенство по тенис на маса

  Отборът на "Родопи" завърши на четвърто място на финалите на държавното отборно първенство по тенис на маса за деца до 12 години. Участие на турнира в Горна Оряховица взеха над 150 деца от цялата страна. Момчилградската школа се изяви с осем състезатели, водени от треньора Надежда Стоянова, която е начело и на националния ни тим за кадети. 

  Със златните медали се окичиха тенистите от Панагюрище, следвани от "Стоянстрой".

  Съставът на СКТМ "Родопи" в Горна Оряховица:  Ерен Бекир, Гююлю Мехмед, Илияна Мутева, Онур Емин, Кайра Бекир, Демет Мехмед, Мартин Димов и Ерсин Саид.

 • Турнир по спортна стрелба събира ученици и учители

  Състезание по спортна стрелба с малокалибрен пистолет ще се проведе утре на закритото стрелбище на ГПУ-Момчилград. Проявата е посветена на Професионалния празник на МВР - 5 юли.

  На 20 юни, от 09.00 часа, ученици ще демонстрират умения по стрелба с малокалибрен пистолет. В турнира ще участват отбори, всеки от който ще включва седем души – 3 момичета от училищна група IX - XII клас, 3 момчета от училищна група IX - XII клас, 1 учител от същото училище. 

  За малчуганите с най-точен мерник са осигурени и награди – грамоти за индивидуално и купи за отборно класиране. 

 • Нова екопътека маркирана до Вкаменената гора

  Нова екопътека до природния феномен Вкаменената гора маркира туристическата група на Община Момчилград. Инициативата на екодоброволците е по повод 5 юни – Световен ден на природата. Посетителите на Вкаменената гора вече ще бъдат напътствани с нови указателни табели и пътна маркировка. Началото на екопътеката започва от района на крайпътна чешма с място за почивка, намираща се между селата Равен и Биволяне. Маршрутът е с обща дължина около 3 километра и предлага на туристите уникална гледка и възможност да видят отблизо резерват „Боровец“.

  Идеята на доброволците се поражда след спечеления проект на община Момчилград за съживяването на парк „Кедикчал“. След подписването на договора за финансиране на проекта кметът Акиф Акиф изрази надежда, че след благоустрояването на "Кедикчал“ ще се увеличи туристическият поток. Природният парк се намира в центъра на село Равен по пътя към известните в региона културно-исторически и природни забележителности - тракийското светилище край с. Татул, скалното светилище "Харман кая", Еленовото стопанство, природния феномен "Вкаменената гора", религиозния комплекс „Елмалъ Баба“, резерват "Боровец".

  Същевременно Община Момчилград има готов идеен проект за изграждане на нови екопътеки за връх Дамбалъ, за религиозния комплекс Елмалъ Баба, за Еленовото стопанство „Студен Кладенец“ и за Светилището на Орфей край село Татул.

 • Удължава се срокът за прием на документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

  Срокът за приемане на документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Момчилград се удължава с един месец - до 18 юли. С предимство са семейства, които през миналата година не са получавали финансова помощ от Комисията за определяне на кандидатите с репродуктивни проблеми.Целта е двойките да бъдат подпомогнати при извършването на медицинските манипулации и изследвания, които трябва да бъдат направени преди всяка инвитро процедурата. Правилникът за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми беше приет на 25 април 2013г.

  От бюджета на община Момчилград за 2014 г. са заделени 4 000 лева. Средствата ще бъдат разпределени по равно между одобрените кандидати. Те трябва да представят медицинска документация и удостоверения за липса на задължения към местната хазна и непрекъснати здравноосигурителни права към НАП, както и декларация, че не получават средства за финансиране на същите процедури от Център „Фонд за асистирана репродукция". Друго изискване към кандидатите е да представят документ за сключен граждански брак или декларация за фактическо съжителство.

  Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Момчилград, могат да получат информация на тел.: 03631/78-59 и стая 25 в сградата на общинска администрация.

 • Талант на ОДК-Момчилград открива „Нощта на Орфей“

  14-годишната Микаела Чаушева ще открие осмото поредно издание на музикалния фестивал „Нощта на Орфей“ на тракийското светилище край село Татул на 21 юни. Талантливата солистка на вокален състав „Златна ябълка“ към ОДК-Момчилград ще изпълни песента „Нашата мила родна страна“ на Ани Павлова.

  Микаела е сред най-изявените музикални таланти на Момчилград. Занимава се с  пеене още от дете. На 7-годишна възраст родителите й я записват в състава на Обединен детски комплекс с ръководител Ани Башева. Няколко месеци по-късно тя печели първото си отличие на музикалния фестивал в Панагюрище. Благодарение на музикалната дарба, която има Микаела, е изключително лесно да се работи с нея, казва за възпитаничката на ОУ „Д-р Петър Берон“ директорът на Обединен детски комплекс Детелина Рътова.

  „Нощта на Орфей“ събира винаги стотици жители и гости на Момчилград и околните села. Специално за музикалния фестивал пристигат и хора от Кърджали, Хасково и други места на страната.

  За изявилите желание да се насладят на фестивала е осигурен безплатен превоз от 19,00 часа пред Дома на културата в Кърджали и от 19,30 часа пред сградата на община Момчилград.

  Както вече съобщихме, на сцената в „Нощта на Орфей“ ще пеят още хитовата група „Петте Сезона“ с ръководител Стефан Диомов. В музикалния фестивал ще се включи и група "Дивинитас", която ще представи неповторимо огнено шоу. Самодейците от Дома на културата в Кърджали са подготвили специална програма от модерни и народни танци.

  В края на вечерта над тракийското светилище ще полетят огнени фенери, а програмата ще бъде закрита със заря. По стара традиция всички гости ще бъдат посрещнати с чаша вино. 

 • На 30 юни изтича срокът за първа вноска за местни данъци и такси

  Уважаеми данъкоплатци,

  Напомняме Ви, че на 30.06.2014г. изтича срокът за внасяне на първата вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства.

  Задълженията си можете да погасите:

  -          на касите на дирекцията на отдел „Местни данъци и такси”, намиращи се на ул. „26-ти декември №12 (Център за услуги и информация община Момчилград) с работно време от 8:00 – 17:00 ч.;

  -          на касите на ИЗИПЕЙ;

  -          на касите на „Български пощи” ЕАД;

  -          по следната банкова сметка в „Търговска банка Д” – Момчилград IBAN – BG81DEMI92408400024403, BIC – DEMIBGSF, по съответния код за вид плащане:

  441400 – патентен данък и лихви

  442100 – данък върху недвижими имоти и лихви

  442300 – данък върху превозни средства и лихви

  442400 – такса битови отпадъци и лихви

  442500 – данък при придобиване на имущество и лихви

  442800 – туристически данък и лихви

  443400 – пътен данък и лихви

  446500 – глоби, имуществени санкции.

  Невнесените в срок данъци и такса битови отпадъци се събират заедно с лихвите по Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания по реда на ДОПК.

  Приканваме всички данъкоплатци да погасят задълженията си в определените от закона срокове.

  Прооверка за дължимите суми към местния бюджет може да бъде направена в интернет на адрес www.momchilgrad.bgсекция „Местни данъци и такси”.

   

  Отдел „Местни данъци и такси”  

 • ВиК-Кърджали: Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в Момчилград на 18 юни

  “Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява абонатите, че от 08.00 часа до 20.00 часа на 18.06.2014 год. /сряда/ ще бъде спряно водоподаването, за да бъде отстранена авария на магистрален водопровод от язовир „Боровица“.

  Без вода или с нарушено водоподаване ще останат потребителите на питейна вода в град Кърджали, град Момчилград и още 34 броя села, водоснабдени от язовир „Боровица“.

  Гражданите и фирмите, ползващи питейна вода, да се запасят с необходимите им количества за този период.

  Извиняваме се на абонатите за причинените неудобства и благодарим за разбирането им.

  ВиК

  Управител:

  /инж. К.Василева/

 • ВиК-Кърджали: Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в Момчилград на 18 юни

  “Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява абонатите, че от 08.00 часа до 20.00 часа на 18.06.2014 год. /сряда/ ще бъде спряно водоподаването, за да бъде отстранена авария на магистрален водопровод от язовир „Боровица“.

  Без вода или с нарушено водоподаване ще останат потребителите на питейна вода в град Кърджали, град Момчилград и още 34 броя села, водоснабдени от язовир „Боровица“.

  Гражданите и фирмите, ползващи питейна вода, да се запасят с необходимите им количества за този период.

  Извиняваме се на абонатите за причинените неудобства и благодарим за разбирането им.

  ВиК

  Управител:

  /инж. К.Василева/

 • Кметът Акиф Акиф подписа договор за нова социална услуга, откриват се 13 работни места

  13 нови работни места ще бъдат открити в Момчилград до броени месеци, след като кметът Акиф Акиф сключи договор в Агенцията за социално подпомагане за предоставянето на нова социална услуга от резидентен тип. Квалифициран екип от социални работници, медицински специалисти и педагози ще се грижат за 12 деца с увреждания от 3 до 18 години в среда, близка до семейната, съобразно индивидуалните им потребности. При спешни случаи в новоизградения Център за настаняване от семеен тип/ЦНСТ/ ще могат да бъдат настанени още 2 деца.  

  Стойността на договора възлиза на 314 919 лева, а продължителността му е 17 месеца. След приключването на проекта центърът ще премине на държавна издръжка. Средствата са осигурени от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013г., по процедура “Да не изоставяме нито едно дете”.

  Настанените деца с увреждания ще имат достъп до здравна профилактика, здравни грижи, лечение и рехабилитация. Те ще получат помощ от специалисти за придобиване социални навици и интегриране в средата на своите връстници. Основен приоритет в работата на екипа ще бъде реинтеграция на децата от социалния център в биологичните им семейства, приемни семейства или осиновяване. Тясна връзка ще се поддържа и с училищата за професионална ориентация и качествена подготовка на младежите с цел успешната им социална интеграция.

  Проектът на община Момчилград за изграждането на ЦНСТ бе одобрен в края на 2012 година. Строително-ремонтните дейности и оборудването му приключиха в рамките на 12 месеца. 

 • ОУ "Д-р Петър Берон" с второ място в България по тенис на маса

  Възпитаничките на ОУ "Петър Берон" завършиха на второ място в 30-то издание на Ученическите игри по тенис на маса за момчета и момичета 5-7 клас. Отборът от Момчилград представи отлично област Кърджали на републиканското първенство, провело се от 6 до 8 юни в Чепеларе. В състав Теодора Йосифова, Гюллю Мехмед и Илична Мутева, нашите сразиха конкуренцията без нито една загуба в групите. На полуфиналната среща ОУ "Петър Берон" надви с 4:2 СОУ „Н. Й. Вапцаров” от Генерал Тошево. Момчилградчанки загубиха финалната среща от СОУ "Св. св. Кирил и Методий”/Две могили/.

  Община Момчилград награди вицешампионките на България за постигнатия успех. Те получиха своите дипломи и награди от зам.-кмета по образование, култура, спорт и здравеопазване Ерол Мехмед. 

 • Търсим да назначим инструктор за "Плувно лято 2014"

  Община Момчилград търси да наеме на граждански договор за месеците юли и август инструктор по плуване във връзка с провеждане на "Плувно лято 2014". Кандидатите е необходимо да представят удостоверение за придобита квалификационна степен по плуване и/или свидетелство за правоспособност за воден спасител. Инструкторът ще извършва тренировъчна дейност по плуване за начинаещи ученици по определен график. 
  За повече информация пишете ни на имейл: [email protected] или се обадете на тел.: 088 999 3385
 • "Евридика" с блестящо представяне на международния фестивал в Истанбул

  В продължение на седмица танцьорите от фолклорен състав ”Евридика” към читалище ” Нов живот ” в Момчилград се отзоваха на поканата за участие в поредния 20-ти международен детски фолклорен фестивал в Истанбул. Много забавления очакваха момчилградската група - дефиле по улиците на града, два концерта. През свободното си време малките танцьори разгледаха невероятните забележителности на Истанбул.

  По време на срещата, децата от 31 фолклорни групи от 26 държави по света очароваха публиката с изпълненията си, участваха заедно в различни игри и дейности, които засилиха посланието на приятелство и сътрудничество. Фестивалът стана повод за среща отблизо с нови култури - различни езици, обичаи, традиции, песни, танци и музика се смесваха на сцената с много цветове и емоцията на участниците. На всички участници от ”Евридика” бяха връчени медали за блестящото представяне, грамота за участие във фестивала и ценни подаръци.

  Художетвеният ръководител и хореограф на фолклорния състав Зекие Сюлейман Хабиб благодари на децата за достойното поведение през цялото време на фестивала и за чудесното представяне на дефилето и концертите в Истанбул с пожелания за нови творчески изяви. Благодари на всички родители за отличното възпитание, което са дали на децата си. Благодари сърдечно на всички, които направиха възможно участието им във фестивала в приказно красивия Истанбул - на Община Момчилград , лично на кмета Акиф Акиф, на председатя на читалището Камбер Камбер и на местния Ротари клуб.

 • Покана за участие в кръгла маса на тема "Общински план за развитие на община Момчилград 2014-2020"

  Във връзка с престоящо провеждане на кръгла маса за обсъждане на "Общински план за развитие на община Момчилград 2014-2020" предоставяме на вашето внимание рамката на изготвения Общински план за развитие на община Момчилград 2014-2020 и основните моменти в него.

  На 17.06.2014 г. от 10.30 часа заповядайте на кръглата маса, за да споделите вашето мнение и препоръки за включване на проекти и дейности в Общинския план за развитие.

   

  Всички документи може да изтеглите от тук

 • Откриха изложба на Школата по изобразително изкуство в ОДК

  Годишна изложба на приложните изкуства могат да посетят момчилградчани в залата на Обединен детски комплекс. Произведенията са дело на децата от Школата по изобразително изкуство към ОДК-гр.Момчилград. В ателието се изявяват 30 възпитаници на СОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Д-р Петър Берон“ от 1 до 7 клас с ръководител Севинч Еминова.

  В изложбата са представени различни техники и материали – мозайки от цветно фолио, стъклопис върху порцелан, рисунки с акварел. 

 • Честит празник, български икономисти!

  От името на общинска администрация-Момчилград, и лично от мое име, поздравявам всички служители, работещи в сферата на икономиката по повод 11 юни – Деня на българските икономисти.

  Моля приемете моите искрени благодарности за изключителния Ви професионализъм, както и за голямата отговорност за подобряване на стандарта на живот на нашите съграждани. Убеден съм, че с вашите неуморни усилия ще се осигури реална възможност за добра бизнес среда. 

  Пожелавам на Вас и Вашите семействата много здраве, щастие и благополучие! Бъдете все така устремени към нови професионални върхове!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

   

  Акиф АКИФ,

  Кмет на Община Момчилград

 • „Петте сезона“ ще пеят в „Нощта на Орфей“

  Огнени фенери ще озарят нощното небе над Татул

  Вокалната формация „Петте сезона“ с ръководител Стефан Диомов, известна още като младата „Тоника“, ще пеят на тракийското светилище край село Татул. Хитовата група ще участва в традиционния музикален фестивал „Нощта на Орфей“ на 21 юни вечерта. Проявата се организира за осма поредна година от община Момчилград.

  По-рано кметът Акиф Акиф ще поведе традиционната колона от велосипедисти по туристическия маршрут от Момчилград до Татул. Велопоходът ще стартира в 18.00 ч. Победителите ще получат своите награди на официална церемония в археологическия комплекс.

  В музикалния фестивал ще се включи група "Дивинитас", която ще спретне неповторима програма с огнено шоу. Самодейците от Дома на културата в Кърджали ще се представят с модерни и народни песни и танци. По стара традиция всички гости ще бъдат посрещнати с вино. 

  В края на „Нощта на Орфей“ над тракийското светилище ще полетят огнени фенери, а програмата ще бъде закрита със заря.

  Миналата година стотици жители и гости на Момчилград се събраха край Татул и пяха заедно с известната българска певица Тони Димитрова.

 • Прием по млад фермер

  Община Момчилград Ви уведомява, че предстои да стартира прием на документи по мярка 112 /Млад фермер/. По мярката могат да кандидатстват регистрирани преди не повече от 17 месеца земеделски производители на вързраст до 40 години. Допустими за подпомагане са дейности, свързани с разширяване и модернизиране на земедеслкото стопанство. 

  За допълнителна информация и консултации можете да се обърнете към служители на общинска администрация- Момчилград, отдел "Европейски програми и проекти" или на тел.: 03631/78-67

 • Християни и мюсюлмани на обща трапеза за празника на Свети Дух

  Десетки жители и гости на Момчилград почетоха Свети дух в едноименния параклис край лесопарк "Момчил юнак". За 18-а поредна година традиционният празничен обяд събра на обща трапеза християни и мюсюлмани, които заедно тачат религиозните празници. Осветен и раздаден бе курбан за здраве и благополучие за близо 200 души.Празникът бе уважен от градоначалника Акиф Акиф, председателя на местния парламент инж. Сунай Хасан, областния управител Бисер Николов, народните представители Милко Багдасаров и Цвета Караянчева.

  Организаторите на празника поздравиха присъстващите и изразиха благодарности към всички, помогнали да се спази традицията.

 • 7 000 декара в Момчилградско са напръскани срещу марокански скакалци

  Над 7 000 декара площи на територията на община Момчилград, нападнати от марокански скакалци, бяха напръскани от два вертолета с препарати „Димилин“ и „Акарзин“. Засегнатите площи се намират в землищата на кметствата Груево, Върхари, Седлари, Садовица, Горско Дюлево, Птичар и Вряло. В акцията се включиха и кметовете на населени места, които се качиха на вертолетите, за да окажат пълно съдействие на експертите от отдел „Растителна защита“ към Областната дирекция по безопасност на храните.

  Въздушното третиране на огнищата ще струва на общината близо 30 000 лв. Средствата трябва да бъдат осигурени от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване.

  Както е известно, пръскането започна на 6 юни след решение на Щаба за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, оглавяван от областния управител на Кърджали. 

 • Ученици и пътни полицаи ще патрулират заедно в Момчилград

  Ученици ще патрулират по най-оживената улица „Гюмюрджинска“ и ще извършват проверки на водачите на МПС заедно със служители от РУП-Момчилград. Задачата им ще бъде да подпомагат правилното и безопасно движение и пресичане на връстниците им по пътя към училище. Инициативата ще се проведе утре, като част от полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Основният акцент е спазването на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения, предимството на пешеходците, управлението на велосипеди по тротоари или пешеходни пътеки.

  В рамките на акцията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" вече са проведени беседи по пътна безопасност с 265 ученици от 5 до 11 клас . По време на беседите в 5 - 6 клас се акцентира върху правилата за безопасно поведение на детски площадки и игрища в близост до оживени улици; използването на пешеходни пътеки и други съоръжения за пресичане на натоварени кръстовища; придвижване в участъци, където няма или не може да се използват тротоарни площи; управление на велосипеди и други детски приспособления за возене или пързаляне - скейтбордове, ролери и други; правилно поведение при пътуване в автомобил на родители, близки или познати и др.

  В беседите за 7 - 8 клас се обърна внимание на безопасното поведение на улицата в района на дома или мястото за игра, както и на придвижването по пътищата извън населените места; управлението на велосипед, каруца или други пътни превозни средства, използвани в селскостопанските райони; неправомерното управление на мотопеди и скутери; ползването на обезопасителни колани в автомобили или на защитни каски като пътници на мотопеди или мотоциклети.

  При изнасяне на беседи за възрастовата група от 9 - 11 клас се акцентира на правилното поведение като пешеходци на пътя, като пътници в автомобилите на родители, близки или познати, като водачи на пътни превозни средства. Задължително ще се разясняват административната и наказателна отговорност при управление на моторни превозни средства от непълнолетни. 

 • Невероятни въздушни снимки на Момчилград и околността/галерия/

 • Обсъждаме на кръгла маса развитието на Момчилград

  ПОКАНА

   

  ЗА УЧАСТИЕ В КРЪГЛА МАСА ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА

  ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД ЗА ПЕРИОДА 2014-2020

   

  17 юни 2014г.,10,30 часа, Заседателна зала на община Момчилград

   

  Община Момчилград има удоволствието да ви покани на Кръгла маса за обсъждане на Общински план за развитие на община Момчилград 2014-2020“.

  На кръглата маса ще бъде представена рамката на изготвения Общински план за развитие на община Момчилград 2014-2020 и основните моменти в него.

  Участниците в обсъждането ще имат възможност да споделят своето мнение и препоръки за включване на проекти и дейности в Общинския план за развитие.

   

  Кръглата маса се провежда в изпълнение на договор „Разработване и въвеждане на правила и методики за мониторинг, контрол и последваща оценка при изпълнението на конкретни политики в община Момчилград и провеждане на обучение. Разработване на общински план за развитие на община Момчилград за периода 2014-2020 г.” по проект „Подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики чрез въвеждане на механизми за мониторинг, контрол и оценка в община Момчилград”, Договор № 13-13-73/31.10.2013г., финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

 • Община Момчилград подписа договор за благоустрояване на парк „Кедикчал“

  Кметът на община Момчилград Акиф Акиф и Министърът на инвестиционното проектиране проф. Иван Данов подписаха договор за финансиране на проект за „Благоустрояване на парк „Кедикчал“ с. Равен“. Проектът, подкрепен от местния парламент, е на стойност 314 000  лв. Средствата ще бъдат отпуснати по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. На официална церемония в Министерството на инвестиционното проектиране бяха подписани още 20 проекта на 16 общини за изпълнение на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост.

  Природният парк „Кедикчал“ представлява комплекс от вековни дъбове, представени от видовете благун и космат дъб, на възраст над 600 години.. Намира се в центъра на село Равен. В района на парка могат да се открият различни билки и редки красиви растения. Целта на проекта е да бъдат съхранени вековните дървета, като бъдат оградени с ограда и предпазени от вандалски прояви и отсичане Свещената местност ежегодно събира хора от различни краища на България и чужбина на традиционен събор, част от традиционните есенни маета в община Момчилград.

  С благоустрояването на „Кедикчал“, който е разположен на стратегическо място по пътя към известните в региона културно-исторически и природни забележителности тракийското светилище край с. Татул, скалното светилище „Харман кая”, Еленовото стопанство, природният феномен „Вкаменената гора”, резерват „Боровец“, се очаква да доведе до увеличаване на туристическия поток.

  Мястото е популярно и с извиращата лековита вода и стария кладенец, които в близкото минало са били свързани с обичаите и традициите на местното население. В проекта е предвидено изграждане на детска и спортна площадка, трасиране на алейна мрежа, поставяне на беседки и пейки, обособяване на огнища и др. Най-голямата атракция ще бъде декоративно езерце, което ще съдейства за разумното оползотворяване на съществуващата лековита вода.

  С новия си вид паркът ще възроди многогодишната традиция за провеждане на фолкорен събор с участието на представители на различни етноси.

  „Идеята за благоустрояването на природния парк „Кедикчал“ датира още през 2008 г. и се надяваме да бъде поредният успешно реализиран проект на община Момчилград. След приключването му очакванията ни са местността да стане най-новата туристическа атракция на региона, тъй като се намира на броени километри от забележителности като Татул и Харман кая“, подчерта кметът Акиф Акиф.

  Според него реализирането на проекта ще окаже благоприятно влияние и върху местното население за отдих и и особено за подрастващото поколение за спорт през свободното време. 

 • Проект за обсъждане на нова наредба

  Проект за обсъждане на нова Наредба за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по отдаване под наем и разпореждане с общинско имущество. 

  Целият документ може да изтеглите от тук

 • Постоянен диалог между общината и полицията за сигурността на жителите

  Кметът на община Момчилград Акиф Акиф се срещна с новия началник на РУП-Момчилград главен инспектор Айнур Реджеб по повод встъпването му в длъжност. На срещата присъстваха още зам.-кметът инж. Мехмед Фахри, секретарят на общината Джейлан Сюлейман, както и началниците на групите "Охранителна полиция“ и "Противодействие на криминалната престъпност", Варадин Драгнев и Янко Димов. Основна тема в разговора бе постигане на постоянен диалог между двете институции. Бяха обсъдени още мерките за безопасността по пътищата и опазването на общинско имущество и обектите, реализирани по оперативните европейски програми. Кметът Акиф Акиф изрази готовност за съдействие от страна на община Момчилград и пожела успех в бъдещата работа на новия началник на РУП-Момчилград.

  От своя страна главен инспектор Айнур Реджеб благодари за проведената среща и заяви, че най-важен приоритет  ще бъде сигурността и спокойствието на жителите на общината.

  Джейлан Сюлейман благодари от името на община Момчилград на служителите на МВР на територията на община Момчилград, ангажирани с провеждането на изборите за Европейски парламент на 25 май.

 • Разширяват се културните връзки между Момчилград и Байрамич

  Разширяване и засилване връзките в областта на културата и образованието между побратимените общини Момчилград и Байрамич, Р Турция. Това обсъдиха и си пожелаха кметовете им Акиф Акиф и Саадеттин Арслан на първа работна среща.

  Делегация, водена от кмета на Момчилгад посети община Байрамич, за да поздрави новия й градоначалник, избран за първи мандат на изминалите местни избори през март т.г.  

  Акиф Акиф отправи покана към Саадеттин Арслан да посети Момчилград лично. „Ще се радвам да бъдете сред нас и да отбележим заедно традиционната Международна среща на момчилградчаните. Пожелавам Ви успешен мандат и съм сигурен, че ще постигнете големи успехи“, изтъкна той.

  След срещата ръководителите на побратимените общини си размениха подаръци. Акиф Акиф удостои Саадеттин Арслан с почетен плакет на община Момчилград, в замяна получи дарове, произведени в Байрамич. 

 • Международната среща на момчилградчаните се превръща във фестивал

  Международната среща на момчилградчани да се превърне във фестивал и обхване не само общинския център, но и останалите населени места с по-голям кръг от жители и гости на общината. Тази амбиция заяви новият стар председател на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк. Той бе преизбран на ръководния пост за трети пореден мандат. На провелата се V-та редовна конференция на Сдружението на момчилградчаните в Бурса присъстваха кметът Акиф Акиф, народният представител Ердинч Хайрула, председателят на изселническата организация „Балгьоч“ в Бурса доц. д-р Юксел Йозкан.

  Сдружението на момчилградчаните в южната ни съседка е създадено през 2002 година, като в нея членуват над 1 000 момчилградчани, разпръснати в различни квартали на Бурса. Обединяващата им сила е родният край. Добрите взаимоотношения и приятелството, изградени през годините, видимо са отредили добър стандарт на живот на изселниците ни.

  „До края на следващата година в община Нилюфер, Бурса ще открием многофункционална административна сграда, където момчилградчани ще се събират, за да споделят своите мъки и радости“, отбеляза още в словото си Хасан Йозтюрк. Той увери, че сдружението също ще подпомогне за болничното обзавеждане на родилното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

  Както е известно, кметът на побратимената на Момчилград Голяма община Бурса Реджеп Алтепе при среща с Акиф Акиф изрази готовност за осигуряване на нова съвременна апаратура на здравното заведение.

  „Уважаеми съграждани, най-голямата радост за нас е да усетим братствотои добродушието, които ни сплотяват, независимо къде се намираме. Благодарение на вас, на организираните дарителски кампании, в които се включихте активно, днес болницата, в която част от вас сте родени, а други сте получавали здравни грижи, днес има съвсем нов облик. Винаги сте добре дошли в Момчилград, а ние сме готови да направим всякакви компромиси, ако изявите желание да инвестирате в родния си край за разкриване на нови работни места и съживяване на региона“, каза кметът Акиф Акиф.

  „Днес сме тук, заедно, за да предадем поздравите на вашите братя и сестри, близки и роднини от Момчилград и от Европа. Свидетел съм на развитието на сдружението през годините и реализирането на идеите, които начертахме с общи усилия. Уверено мога да заявя, че нас ни обединява единството. Вярвам, че ще предадем на идните поколение нашите традиции и обичаи“, заяви депутатът от Кърджалийски регион Ердинч Хайрула.   

  Преди старта на конференцията кметът Акиф Акиф удостои с почетен плакет на община Момчилград Хасан Йозтюрк за приноса му за развитието на Сдружението на момчилградчаните в Бурса. 

 • Момчилград почете паметта на Ботев

  С двуминутен вой на сирени точно в 12:00 часа Момчилград почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. На днешния ден се навършват 138 години от гибелта на Христо Ботев и неговата чета. По традиция гражданите останаха на място и с мълчание отдадоха почит в памет на загиналите герои за свободата и независимостта на България. 

  Кратко тържество се състоя пред Мемориала - Костница, в което се включиха служители и ръководители на местната власт, жители и гости на града. В знак на признателност от името на община Момчилград бяха поднесени венци и цветя.

 • Отбелязахме Деня на детето с богата програма и много усмивки

  С много усмивки и празнично настроение беше отбелязан Денят на детето в Момчилград. Детският празник препълни местното читалище „Нов живот“ с деца, ръководители и родители, дошли да се насладят на богата програма.

   

  Празникът започна с изпълнения на малките посетители от дневния център „Дъга“. Те поздравиха своите връстници с песента „Една българска роза“ в изпълнение на 10-годишния Тошко от ОУ „Д-р Петър Берон“.

  На сцената се качиха също актьорите от ДКТ „Димитър Димов“, които се превъплътиха в ролите на Хитър Петър и Насрадин Ходжа от едноименната комедийна постановка с режисьор Димитър Игнатов. Фолклорният състав „Евридика” с художествен ръководител Зекие Сюлейман Хабиб пък се представи с народни танци.

  Веселието се пренесе и в най-голямото средищно школо „Н. Й. Вапцаров“ , където малчуганите се впуснаха в развлекателни и забавни игри.

 • Ваканционна програма за децата "Здравей, лято мое, прекрасно и вълшебно!"

    

  Искате ли лятото Ви да е прекрасно и вълшебно?
  Заповядайте при нас!
  Записване в срок от 1 юли 2013г. до 5 юли 2013 г.
  В Център за обществена подкрепа - Момчилград

   

  Телефон за справка 03631/ 88-43 GSM:0887 302 241

                                    

  Ако желаете, може да участвате в:
  Програма „ Да бъдем здрави”
  Развиване на комуникативни и социални умения
  Акция – „Стара книжка-нов читател”
  Сътворяване на „ Град на мечтите”, с помощта на картонени кутии и хартия
  Вълшебна работилница-моделиране с глина и пластилин, апликиране, стъклопис
  Пътуваща изложба от детски рисунки -„ Слънчево влакче”
  В света на музиката и танца
  Маскен бал
  Спорт и игри на открито-шах и дама, федербал, минифутбол, велосъстезание, шоу с водни пистолети и балони
  Парад на хвърчилата

   

   

   

                                                   

                                                

 • Традиционна международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми!"

   1 ЮЛИ /ПОНЕДЕЛНИК/

  19:30 часа – Концерт на ансамбъл „Зейбеклер”
  Място: Лятна естрада

   

  2 ЮЛИ /ВТОРНИК/
  19:30 часа – „Летни приказки в парка”
  Място: Лятна естрада

   

  3 ЮЛИ /СРЯДА/
  19:30 часа – Презентация на индивидуален албум на Филип Синапов
  Място: Лятна естрада

   

  4 ЮЛИ /ЧЕТВЪРТЪК/
  19:30 часа – Празнично дамско парти
  Място: Туристическо ваканционно селище „Маказа”
  19:30 часа – Концерт на Соня Немска
  Място: Лятна естрада

   

  5 ЮЛИ /ПЕТЪК/
  19:30 часа – Модерен балет „ЕЛИКА”
  20:30 часа – Премиера на лятното кино „Господин за един ден” в памет на Тодор Колев
  Място: Лятна естрада

   

  6 ЮЛИ /СЪБОТА/
  19.00 – Фолклорна програма
  20.30 – Приветствие от официалните гости
  21.00 часа - Концерт с участието на дамски квартет „ИНТРО” и Тони Стораро
  Място: Централен площад

   

 • Спортни прояви по случай Международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми"

  1. Дартс - 01.07.2013 г. от 10:00 часа. Място на провеждане на турнира – градския парк на сцената

  2. Джага - 02.07.2013 от 10:00 часа. Място на провеждане на турнира - градския парк на сцената.

  3. Билярд – 03.07.2013 г. от 10:00 часа. Място на провеждане на турнира – кафе - клуб „Амадеус”

  4. Тенис на маса– 04.07.2013 г. от 10:00 часа. Място на провеждане на турнира - градския парк на сцената;

  5. Шах – 05.07.2013 г. от 10:00 часа. Място на провеждане на турнира - градския парк на сцената.

  6. Футбол - 05.07.2013 г. от 09:00 часа .Традиционен турнир за юноши в чест на Мехмедали Топчу (Слави) Демонстративна среща на ветерани от 19:30 часа.

  Заявки за участие в турнирите се подават в отдел „Образование”, ул. „26-ти декември”, № 6, всеки ден от 8:00 до 17:00 часа до 28 май 2013 г.

 • Съобщение до жителите на община Момчилград

  Общинска администрация Момчилград Ви уведомява с цел улесняване, че съгласно чл. 14 от ЗМДТ за новопостроени или придобити по друг начин имоти /къщи, апартаменти, гаражи, пристройки, разширения и др./, собственикът трябва да уведоми за това писмено в 2-месечен срок общината по местонахождението на имота, като подава данъчна декларация за облагане с годишен данък върху недвижимите имоти. 

  При смъртни случаи е необходимо наследниците да уведомят това обстоятелство в 6-месечен срок, като представят Удостоверение за наследници и Нотариален акт на имота.
  При липса на документ за собственост Община Момчилград ще Ви съдейства за снабдяване с необходимите документи. Обекти без документи за собственост, които са построени без строителни документи  в периода 31.03.2001г. до 31.07.2003г., могат да бъдат узаконени до 26.11.2013г. след направена справка в община Момчилград.
  В по-късен етап комисия от Общината ще направи оглед на всички сгради с цел консултиране и съдействие относно регистриране на имотите.
  Собственици на превозни средства, които са ги продали или бракували, е необходимо да обявят това обстоятелство в общината за да бъдат отписани.

   

 • Покана за заседание на Общински съвет - Момчилград и заседания на постоянните комисии

  П О К А Н А №6
  21. 06. 2013 г.

  На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местно самоуправление и местна администрация

  СВИКВАМ:

  На 28. 06. 2013 г. /петък/ от 10. 00 часа в залата на КНСБ, находяща се на ул. „26-ти декември” №2, заседание на Общински съвет – Момчилград при следния

  ДНЕВЕН РЕД:

  1. Определяне на средищни училища от община Момчилград през 2013/2014 учебна година.
  2. Предложение за предоставяне на ЗЗ по реда на §27, ал. 1 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ от ОПФ с признато право на възстановяване в стари реално съществуващи или възстановими граници с решение по чл. 18ж, ал. 1 от ППЗСПЗЗ на ОСЗ.
  3. Обявяване на недвижим имот от публична в частна общинска собственост /по ПУП на с. Загорско/
  4. Обявяване на недвижим имот от публична в частна общинска собственост /за УПИ ІІІ, кв. 100 по плана на Момчилград/.
  5. Обявяване на недвижим имот от публична в частна общинска собственост /за УПИ ІІ, кв. 13 по плана на Момчилград/.
  6. Продажба на жилища на лица, настанени по административен ред и одобряване на пазарни оценки.
  7. Разпореждане с имоти – общинска собственост, включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Момчилград през 2013 г. и одобряване на пазарните им оценки.
  8. Приемане на Програма за развитие на туризма в община Момчилград за 2013- 2014 г.
  9. Решение за поемане на общински дълг по реда на чл. 17, ал. 2 от Закона за общинсдкия дълг.
  10. Други.
  11. Питания


  С уважение,


  инж. СУНАЙ ХАСАН
  Председател на ОбС


  ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ
  НА ОбС – МОМЧИЛГРАД


  25. 06. 2013 г. – ВТОРНИК

  14. 30 часа по т. 1, 8 и т. 9 от Проектодневния ред
  1.ПК по образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедания, наименование на обекти с местно значение и туризъм

  16. 00 ч. по т. 6, 7, 8 и т. 9 от Проектодневния ред
  2.ПК по бюджет, финанси и икономика

  26. 06. 2013 г. - СРЯДА

  15. 00 часа по т. 9 от Проекто - дневния ред
  1.ПК по транспорт, промишленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

  16. 00 часа по т. 2, 3, 4, 5 и 9 от Проектодневния ред
  2.ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населени

  27. 06. 2013 г. – ЧЕТВЪРТЪК

  13. 30 часа по т. 9 от Проектодневния ред
  1.ПК по здравеопазване, социални дейности и закрила на детето

  15. 00 часа по т. 2 и т. 9 от Проектодневния ред
  2. ПК по селско стопанство, гори, води и екология

  16. 00 часа по т. 3, 4, 5, 6, 7 и т. 9 от Проектодневния ред
  3.ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

  Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград или в стая №5 !

 • Празникът Свети Дух събира в понеделник гости и жители на общината

  В 9.30 часа в понеделник в храма "Свети Цар Борис - Михаил І" в Момчилград ще бъде отслужена тържествена литургия по случай големия празник Свети Дух. Църковното настоятелство на храма кани всички на традиционния събор от 12.00 часа край параклиса "Св. Дух". Той се състои с финансовата подкрепа на много дарители и на Община Момчилград. 

 • Община Момчилград създаде близо 500 паркоместа, изграждаме тротоари и улична настилка

   

   

   

  Близо 500 паркоместа бяха създадени в града – в района на административната сграда на общината, в кв „11” и в района на ул. „Момчил Войвода”. Изграждането на безплатни паркинги ще продължи, за да бъдат улеснени гостите и жителите на града и за да не паркират в зелени площи, междублокови пространства и по тротоари, съобщи кметът на общината Акиф Акиф. Очаква се да бъдат определени места за още пет паркинга в града.

  Още в началото на лятото беше положен нов асфалт и на моста над южното дере, което по-рано беше укрепено и благоустроено по проект, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.
  Тази година Община Момчилград започна изграждане на тротоари и улична настилка в града в района на кв. „Мамулица”, по улица „Стара планина” – до старата джамия, в кв. „Орфей”. Частични кърпежи бяха извършени и по цялата улична мрежа след зимата.
  Общината ще продължи изграждането на тротоари и пътна настилка, за да бъде улеснен достъпът на хората до домовете им, за да бъде удобно придвижването, коментира кметът на Момчилград Акиф Акиф. „Искам да създадем комфортна среда, която да „принуждава” децата, а и възрастните, да пазят изграденото, да не замърсяват, среда, която възпитава учениците да ценят красотата. Полагаме наистина големи усилия, отделят се средства, за да бъде Момчилград по-зелен и спретнат”, каза още кметът на общината.

 • Обява за приемане на лица в доброволния резерв по длъжностно разписание за резервисти

  Със заповед на министъра на отбраната на Република българия се обявяват длъжности за резервисти във военно формирование 26340 - София. 

   

  Обявата може да прочетете ТУК. 

 • Съобщение

  На 24 юни /понеделник/ 2013 г. фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Биотек” на територията на гр. Момчилград от 22.00 часа до полунощ. От фирмата съветват гражданите по това време да не излизат на открито и да затворят прозорците на домовете си.

  Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните. Той е аерозолен и ще се разнесе до половин час след пръскането.

 • Съобщение

  На 21 юни /петък/ 2013 г., фирма „Бовлад” ще извърши пръскане срещу кърлежи на територията на гр. Момчилград от 9.00 до 11.00 часа в градския парк. 

  Умоляваме гражданите да избягват движение в тези райони и да не влизат в тревните площи!

  При промяна на метеорологичните условия графикът ще бъде променен. • Съобщение

  Община Момчилград предлага работа - охрана на паркинги. Добро възнаграждение. Кандидатите могат да получат повече информация на тел. 03631/7853.

 • МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” ЕООД обявява публичен търг

  На основание Заповед № 19 от 17.06.2013 година на управителя МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” ЕООД гр. Момчилград  и във връзка с Наредбата за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по продажба и разпореждане с общинска собственост МБАЛ " Д-р Сергей Ростовцев" 

  О Б Я В Я В А:

  І. Публичен търг за за продажба на автомобили и друго оборудване собственост на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” ЕООД гр. Момчилград,, ул."Стефан Караджа" № 1, състоящо се от: 

  • УАЗ 3962-01 с дата на регистрация 1993 г. с начална цена 1133 лв.,
  • УАЗ 452 А с дата на регистрация 1987г. с начална цена 360 лв.,
  • ВОЛГА ГАЗ 24 с дата на регистрация 1979 г. с начална цена 450 лв.,
  • РАФ 977 ЛАТВИЯ с дата на регистрация 1992 г. с начална цена 612 лв.
  • Гладачен каландър РЕ-3 /1993 г. с начална цена 395 лв.
  ІІ.Търгът ще се проведе в залата на лечебното заведение на 28.06.2013 година от 12 часа
  ІІІ.Тръжна документация се закупува от 18.06.2013г. до 27.06.2013 г. от 8.00 до 16.00 ч. от счетоводството на болницата срещу такса от 30 лв., платима в касата на болницата.
  ІV.Депозит в размер на 50 /петдесет/ лв. следва да се внесе по IBAN: BG27UBBS81611060188110 BIC код : UBBSBGSF в Банка ОББ гр.Момчилград до 27.06.2013 година.

  За справки : тел.0889525415

  Управител на МБАЛ ”Д-р Сергей Ростовцев”

   

   

   

 • Фойерверки осветиха небето над Татул в нощта на Орфей

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Любими песни, изпълнени от Тони Димитрова, хитове на наши и чужди автори, представени от вокалния квартет „Прима Виста”, слушаха гостите и жителите на община Момчилград вчера вечерта. Традиционният музикален фестивал „Нощта на Орфей”, организиран от Община Момчилград, се състои седма поредна година. Той събра стотици деца и възрастни и се превърна в истински празник.

  Зам.-кметът Ерол Мехмед откри музикалното събитие и награди първенците във велопохода гр. Момчилград – с. Татул. „Златото” грабна Ерсин Мустафа. Ученикът беше награден с велосипед, парични награди получиха състезателите на второ и трето място. „Тази нощ на фестивала се опитваме да съберем в едно музика, история и туризъм”, подчерта зам.-кметът на общината. 

  „Мястото на светилището е прекрасно, сякаш излъчва магия”, каза Тони Димитрова. Певицата за първи път посещава Момчилград и е впечатлена, че градът е „много подреден, чист и зелен”.
  След концерта фойерверки осветиха небето над Татул.

   

 • Одобрено е първото приемно семейство в Момчилград

  Първото приемно семейство в Момчилград вече е одобрено със заповед на Регионална дирекция за „Социално подпомагане” -Кърджали. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на  Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", финансирана от  Европейския социален фонд на ЕС. Той е  в синхрон с изпълнение на националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България” и е насочен към развитие на приемната грижа като алтернатива на настаняването на децата в специализирани институции.

  Приемната грижа е съвременна мярка за закрила на деца в риск. Тази социална услуга е най-добрата алтернатива за отглеждане извън институция на деца, които са настанени в сигурна и стабилна семейна среда на приемно семейство, където имат реален шанс за по-добро бъдеще. Приемната грижа може да бъде – доброволна и професионална.

  Проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

  BG 051 POOO1 – 5.2.11 „Приеми ме”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 • Повторен публичен търг за продажба на общински имоти

  На основание Решения №12 от протокол №1 от заседание на ОбС-Момчилград , проведено на 28.01.2013 г., №41 от протокол №3 от 21.03.2012 година, № 109 от протокол №8 от 28.09.2012 г. на Общински съвет Момчилград, заповед № РД-19-305 от 04.06.2013 г. на кмета на общината и във връзка с чл.5,ал.1 от Наредбата за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по отдаване под наем и разпореждане с общинска собственост Община Момчилград

  О Б Я В Я В А :

  І. Повторен публичен търг за продажба на общински имоти, както следва:
  1. Незастроен урегулиран поземлен имот VІІ000526 по Картата на възстановената собственост на землище с.Багрянка с площ 5107 кв.м. при граници: изток-УПИ VІІІ,запад-УПИVІ, север-землище,.Багрянка и юг-улица отреден за производствена дейност, актуван с АЧОС №760/17.04.2008 година, вписан в Службата по вписвания по Дв.вх.Рег.№471/21.04.2008 год. с начална тръжна цена 9 920 лв., без начислен ДДС.
  2. Незастроен урегулиран поземлен имот VІІІ000527 по Картата на възстановената собственост на землище с.Багрянка с площ 5500 кв.м. при граници: изток-УПИ ІХ,запад-УПИVІІ, север-землище,.Багрянка и юг-улица отреден за производствена дейност, актуван с АЧОС №761/17.04.20-08 година, вписан в Службата по вписвания по Дв.вх.Рег.№470/21.04.2008 год. с начална тръжна цена 10 160 лв., без начислен ДДС.
  ІІ.Търгът ще се проведе в сградата на общинска администрация-Момчилград на 18.06.2013 г. от 12 часа.
  ІІ.Кандидатите за участие в търга следва да закупят тръжна документация всеки работен ден от 11.06.2013 г. до 17.06.2013 г. срещу такса от 50 лв., без ДДС платима в касата на общината.
  ІІІ.Депозит в размер на 20% от обявената начална тръжна цена следва да се заплати по IBAN: BG17DEMI92403300024545 BIC код : DEMIBGSF в “Търговска банка Д” -Момчилград до 17.06.2013 г.

  За справки : тел.03631/7845

 • Публичен търг за продажба на общински имоти

   

  На основание Решения №12 от протокол №1 от заседание на ОбС-Момчилград , проведено на 28.01.2013 г., №108 от протокол №8 от 28.09.2012 година,№ 21 от протокол №2 от 27.02.2013 г. на Общински съвет Момчилград, зaповeд № РД-19-301 от 31.05.2013 г. на кмета на общината и във връзка с чл.5,ал.1 от Наредбата за реда и условията за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по отдаване под наем и разпореждане с общинска собственост Община Момчилград

   

  О Б Я В Я В А :

   

  І.Публичен търг за продажба на общински имоти, както следва:
  1. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХVІІІ(двадесет и осем) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 317.02 (триста и седемнадесет цялои два ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1521 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 789 от 28.05.2012 година в размер на 19 400 лв., без начислен ДДС.
  2. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХІХ(двадесет и девет) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 353.95 (триста петдесет и три цяло деветдесет и пет ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1522 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 790 от 28.05.2012 година в размер на 21 700 лв., без начислен ДДС.
  3.Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХ(тридесет ) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 362.25 (триста шестдесет и две цяло двадесет и пет ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1532 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 800 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.
  4. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХІ(тридесет и първи) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 362.25 (триста шестдесет и две цяло двадесет и пет ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1523 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 791 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.
  5. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХV(тридесет и пет) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 365.93 (триста шестдесет и пет цяло деветдесет и три ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1525 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 793 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.
  6. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХVІ(тридесет и шест) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 365.93 (триста шестдесет и пет цяло деветдесет и три ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1526 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 794 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.
  7. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХVІІ(тридесет и седем) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 365.93 (триста шестдесет и пет цяло деветдесет и три ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1527 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 795 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.
  8. Незастроен урегулиран поземлен имот ХХХVІІІ(тридесет и осем) , кв.21 (двадесет и първи) по действащия ПУП на гр. Момчилград, одобрен със заповед №367/12.12.1988 г., изм. със заповед №140/28.03.2012 г. целият с площ 365.93 (триста шестдесет и пет цяло деветдесет и три ) кв.м. , отреден за жилищно строителство , актуван с АЧОС №1528 от 22.05.2012 г.,вписан в Службата по вписвания по ДВ вх.Рег.№ 796 от 28.05.2012 година в размер на 22 400 лв., без начислен ДДС.

   

  ІІ.Търгът ще се проведе в сградата на общинска администрация-Момчилград на 21.06.2013 г. от 12 часа.
  ІІ.Кандидатите за участие в търга следва да закупят тръжна документация всеки работен ден от 10.06.2013 г. до 20.06.2013 г. срещу такса от 50 лв., без ДДС платима в касата на общината.
  ІІІ.Депозит в размер на 20% от обявената начална тръжна цена следва да се заплати по IBAN: BG17DEMI92403300024545 BIC код : DEMIBGSF в “Търговска банка Д” -Момчилград до 20.06.2013 г.
  ІV. В случай, че не се явят кандидати повторен търг ще се проведе на 28 юни и 05 юли 2013 година при същите условия

   

  За справки : тел.03631/7845

   

   

   

   

   

 • Обява от "ДЕКСА АГРО" ЕООД, с.Кирково

  На основание чл.4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционни предложения за строителство, дейности и технологии /ДВ бр.25/2003г./,

  У В Е Д О М Я В А М Е

  заинтересованото население на с. Багрянка и Община Момчилград, че имаме намерение да осъществим инвестиционно предложение: „Изграждане на птицеферма за кокошки - носачки”.

  Подробна информация за инвестиционното предложение можете да намерите в кметството Багрянка и в отдел „Устройство на територията и контрол” на Община Момчилград.

  Възражение по инвестиционното предложение и предложения се приемат в 14-дневен срок, считано от 14.06 2013 г., в кметство Багрянка и в Община Момчилград или на адрес:
  РИОСВ – гр. ХАСКОВО, ул. Добруджа № 14, ет. 5 и тел. 038/60 16 14 – инж. Тонка Атанасова

  Информация за преценяване на необходимостта от ОВОС

 • Момичета от ОУ "Д-р Петър Берон" спечелиха бронза в национална надпревара

   

  Младите тенисистки от „ОУ „Д-р Петър Берон” се представиха отлично и грабнаха бронза на финалите на Републиканските ученически игри в Добрич. Те отстъпиха в отборното първенство само на представителките на Варна и Горна Оряховица. Младите надежди на тениса на маса играха в състав: Ангелина Арнаудова, Теодора Йосифова и Гюллю Мехмед. Ангелина Арнаудова спечели бронзов медал и в индивидуалното първенство.

 • Второ публично заседание на процедурата „Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор при извършване на СМР по проект: „Изграждане на център за настаняване от семеен тип в град Момчилград”

  На основание т.VІ.3 от обявлението за обществена поръчка и раздел 4.VІ от документацията за участие във връзка с чл.69 а ал.3 от ЗОП с настоящето Ви уведомяваме, че второто публично заседание за отваряне и оповестяване на ценовите оферти от комисията за провеждане на процедурата с „Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор при извършване на СМР по проект: „Изграждане на център за настаняване от семеен тип в град Момчилград”, открита с Решение № РД-19-119/06.03.2013 г. на кмета на община Момчилград и публикувано обявление в Регистъра на обществените поръчки на АОП: 00239-2013-0003. ще се състои на - 17.06.2013 г. /понеделник / в 12,30 в административната сградата на Община Момчилград – гр. Момчилград, ул. "26-ти декември" №12.
  Могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и юридически лица с нестопанска цел.

 • Второ публично заседание за отваряне и оповестяване на ценовите оферти от комисията за провеждане на процедурата с „Избор на изпълнител на строително-монтажни работи по проект: „Изграждане на център за настаняване от семеен тип в град Момчилград”

  На основание т.VІ.3 от обявлението за обществена поръчка и раздел 4.VІ от документацията за участие във връзка с чл.69 а ал.3 от ЗОП с настоящето Ви уведомяваме, че

  На основание т.VІ.3 от обявлението за обществена поръчка и раздел 4.VІ от документацията за участие във връзка с чл.69 а ал.3 от ЗОП с настоящето Ви уведомяваме, че второто публично заседание за отваряне и оповестяване на ценовите оферти от комисията за провеждане на процедурата с „Избор на изпълнител на строително-монтажни работи по проект: „Изграждане на център за настаняване от семеен тип в град Момчилград”, открита с Решение № РД-19-111 от 05.03.2013 г. на Кмета на Община Момчилград за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка и публикувано обявление в РОП на АОП 00239-2013-0002. ще се състои на - 17.06.2013 г. /понеделник / в 12,00 в административната сградата на Община Момчилград – гр. Момчилград, ул. "26-ти декември" №12.
  Могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и юридически лица с нестопанска цел.

  , открита с Решение № РД-19-111 от 05.03.2013 г. на Кмета на Община Момчилград за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка и публикувано обявление в РОП на АОП 00239-2013-0002. ще се състои на - 17.06.2013 г. /понеделник / в 12,00 в административната сградата на Община Момчилград – гр. Момчилград, ул. "26-ти декември" №12.
  Могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и юридически лица с нестопанска цел.

 • Осигурен е превоз до с. Татул за музикалния фестивал „Нощта на Орфей”

  Община Момчилград осигурява превоз до светилището на Орфей край момчилградското село Татул за традиционния музикален фестивал „Нощта на Орфей” на 15 юни(събота). Автобусите ще потеглят в 19.00 часа пред Дома на културата в Кърджали и в 19.30 часа пред сградата на общината в гр. Момчилград.
  Богата музикална програма очаква гостите, тя е със специалното участие на Тони Димитрова и вокалния квартет "Прима Виста". По традиция Община Момчилград ще почерпи с чаша бяло вино.
  Създадена е добра организация със съдействието на РПУ – Момчилград за велосипедното състезание в деня на фестивала от 18.00 часа. Осигурен е и медицински екип. Победителят във велопохода гр. Момчилград – с. Татул ще бъде награден с велосипед, учениците на второ и трето място - с парични награди.

   

 • Община Момчилград организира състезание с велосипеди

  Община Момчилград кани учениците от 14 до 18 години да се включат в състезание с велосипеди на 15 юни. То ще се състои по маршрут  гр. Момчилград - с. Татул.  Начало - 18 часа пред сградата на Община Момчилград. 

  Заявка за участие се подава в отдел "Образование" , ул."26-ти декември" №6 до 17 часа на 14 юни 2013 г. 

  Повече информация може да получите на телефони 03631 6135 и 0889993385.

 • Млади артисти от Момчилград участваха в Международния Омиров фестивал в Борнова

   

   

   

  Деца от  Обединения детски комплекс в Момчилград се изявиха на сцената на Първия международен  Омиров фестивал в побратимената с Момчилград община Борнова в Турция. Вокалната група „Златна ябълка” с ръководител Ани Башева и групата за народни танци с ръководител Тонка Стефанова представиха български народни хора и фолклорни песни, съобщи Детелина Рътова, директор на ОДК.  Домакините са организирали богата програма за участниците в международния фестивал – учениците са посетили изложби и научен център в общината.  Младите артисти са били на екскурзия  до рибарското селище Фоча, до последния дом на Дева Мария край античния Ефес, до курортното селище  Шириндже. Децата са се забавлявали с  участие в ателие за работа с глина, имат много нови впечатления и са наистина развълнувани от срещите с връстници, от екскурзиите и сценичната изява.    

   

 • Международната среща на момчилградчани ще се състои на 6 юли

  Международната среща на момчилградчани ще се състои на 6 юли вечерта на централния площад в Момчилград. Големият празник, организиран от общината, се състои под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми!". Той събира момчилградчани от много градове у нас, от Белгия, Холандия, Германия, Турция, от много други страни. 

  Допълнително Община Момчилград ще обяви програмата за празника. 

   

   

 • Община Момчилград ви кани на "Нощта на Орфей"

  Община Момчилград ви кани на традиционния музикален фестивал „Нощта на Орфей" на 15 юни вечерта от 20.00 часа до светилището на Орфей край момчилградското с. Татул. Предвидена е музикална програма със специалното участие на Тони Димитрова и вокалния квартет "Прима Виста".

  Ще бъде осигурен превоз, допълнително ще бъде съобщено кога потеглят автобусите. 

   

  КЪМ САЙТА -->

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина БайрамичОбщина БорноваОбщина Язмос

Последвайте ни в Facebook

Контакти
 

Адрес:   гр. Момчилград,ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

Телефон:  03631/ 6051 и 03631/ 7841 Факс:  03631/7849

Горещ телефон

Телефон:  03631/6527  Факс:  03631/7019